Waarom moet ik kiezen voor een eiken vloer?

Hout als vloerbedekking is altijd goed. Hout is rustiek, hout is te combineren met iedere stijl van inrichten Niet voor niets hebben veel soorten vloerbedekking houtdessin. Het meest duidelijke hierin is laminaat, maar ook PVC en als tussenweg PVC-laminaat, geeft het effect van die warme huiselijke woning. Ondanks dat het er veel alternatieven zijn, waarvan sommigen op echt hout lijken, is het beter om voor een echte houten vloer te gaan. Bij voorkeur een hardere houtsoort zoals eiken. Zo’n vloer heeft veel voordelen. Lees in deze tekst over; waarom moet ik kiezen voor een eiken houten vloer?

Duurzaam is altijd beter

Nieuw is iedere vloer mooi. Ook die laminaatvloer wat niet meer dan MDF met een printje is, met daar overheen een harde transparante laag. Zeker als het netjes gelegd is zonder naden en kieren dan ziet het er nieuw goed uit. Van de afbeeldingen die je online ziet wordt jij niet wijzer, want dat zijn allemaal nieuwe vloeren in een showroom. Ongebruikte vloeren zien er allemaal goed uit, en dat zie je op de foto’s. Het verschil tussen een echte houten vloer en een vloer met houtdessin komt met de jaren. Aangezien een vloer een duurzaam product is, is dat een belangrijke factor. Duurzaam, mooi blijven of zelfs door de jaren mooier worden, is misschien wel het antwoord op de vraag; waarom moet ik kiezen van een eiken vloer uit Helmond?

Er zijn voorbeelden genoeg

Van oude houten vloeren zijn er voorbeelden genoeg. In menig bruine kroeg ligt een houten vloer die vaak ook nog mooi is gaan leven. De vloer is bij de deur meer ingesleten dan elders, door de jaren heen is de vloer mooier geworden. Maar ook houten vloeren in oude panden, soms liggen die daar al eeuwen. Niet uitzonderlijk zijn dat vloeren van eikenhout. In ieder geval zijn vloeren van eiken het meest duurzaam en de mooiste. Als je er op let, dan zie je voorbeelden genoeg.

Eiken vloer in huis

Het effect van die vloer in die bruine kroeg is ook thuis te verkrijgen. Je kiest voor een parketvloer van eiken, onderwijl wordt de laminaatvloer bij de buren door de jaren steeds lelijker, en jouw vloer steeds mooier. Na tien jaar gaan de buren het vervangen en jij doet niets. Pas na twintig jaar schuur je de vloer op en voorzie je die van een nieuwe laklaag, en dan heb je de mooiste vloer van allemaal.