Massief houten panelen

Hout is een duurzaam product die lang meegaat. Hout kan gebruikt worden voor diverse toepassingen en in diverse ruimtes. Dit maakt het tot een veelzijdig en zeer geliefd product. De houtsoorten zijn zeer divers je kan onder meer kiezen uit kersen, essen, beuken en teak. Hoe harder het hout hoe bestendiger de panelen tegen krassen zijn.

Kenmerken van hout
Hout is in vele maten, kleuren en vormen verkrijgbaar. Hout geeft een warme sfeer aan een interieur maar ook voor kantoren is hout geschikt. Hout heeft een eigen karakter omdat iedere nerf bij iedere boom weer anders is. Op deze manier ben je verzekerd van een uniek product. Naaldhout bestaat uit lange en slanke vezels tot 3 millimeter en bij loofhout is dit maximaal 1,5 millimeter lang. Hierdoor krijg je een duidelijk verschil in structuur.

Wat zijn massief houten panelen?
Massief houten panelen zijn houten platen met een vaste afmeting. Een andere benaming voor massief houten panelen is timmerpanelen. De panelen worden op een speciale manier gelast en gelamineerd waardoor ze sterke eigenschappen bezitten. Ze zijn hierdoor stabiel en robuust. Het materiaal trekt niet snel krom en behoudt voor langere tijd zijn mooie eigenschappen.

Welke soorten massief houten panelen zijn er?
De keuze uit massief houten panelen is erg groot en divers. De keuze voor de juiste houtsoort is afhankelijk van je eigen smaak en voorkeuren. Ook je gewenste interieur speelt hierbij een grote rol. Ga je bijvoorbeeld voor lichte panelen? Dan is vurenhout een goede optie door zijn neutrale en lichte kleur. Kies je voor een warme sfeer in huis? Dan is grenenhout het overwegen meer dan waard omdat het donkerder is van kleur.


Ten slotte is er de keus uit eiken panelen omdat deze een luxe uitstraling genereren en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Ook kan je kiezen voor massief houten panelen die onbehandeld zijn. Deze panelen kan je zelf een eigen look geven door middel van lak, olie of beits. Op deze manier blijf je de natuurlijke uitstraling behouden maar zijn de platen toch goed beschermd.

Waar worden massief houten panelen voor gebruikt?
Massieve panelen op maat worden voornamelijk in het interieur gebruikt. Er kunnen complete meubelstukken mee gemaakt worden of prachtige werkbladen van hoge kwaliteit. Ook in kasten ontbreken deze panelen niet en zorgen deze voor een mooie en solide toevoeging. De panelen zijn door de sterke eigenschappen inzetbaar voor bijna ieder meubelstuk en zorgen voor een uniek en sfeervol interieur.

Bron: www.deurenweb.nl