Je vloer upgrade met een kwalitatieve laminaatsvloer

Je wilt graag een nieuwe laminaat vloer laten leggen, maar wilt ook dat deze van goede kwaliteit is. In dit een artikel een aantal tips waardoor jij een mooie laminaat van goede kwaliteit aanschaft.

Wat is een laminaatvloer?

Een laminaatvloer wordt tegenwoordig beschouwd als een volwaardig alternatief voor een parketvloer. Dit komt door het feit dat laminaat lang meegaat en ook gemakkelijk schoon te houden is. In eerste instantie werd een laminaatvloer op de markt gebracht als goedkopere optie van een parketvloer. In de beginjaren was laminaat nog niet van zulke goede kwaliteit als nu. Het materiaal kon niet tegen dweilen en vochtige ruimtes en was daarnaast niet gemakkelijk te installeren. Een laminaatvloer bestaat uit verschillende lagen en de bovenste laag bevat kunststof. Deze bovenste kunststoflaag gaat slijtage tegen. Net zoals andere soorten vloeren verschilt de prijs en kwaliteit per vloer.

Hoe herken je een laminaatvloer van goede kwaliteit?

Ben je op zoek naar goede kwaliteit laminaat? Lees hieronder waar je dan op moet letten.

Let op productiemethode

De productiemethode van laminaat bepaald grotendeels de kwaliteit. De hoogste kwaliteit laminaat is High Pressured Laminate (HPL). De bovenste laag van het laminaat bestaat bij HPL uit meerdere kunststoflagen, waardoor slijtage tegengegaan wordt. Andere productiemethodes van laminaat zorgen voor minder goede kwaliteit in vergelijking met HPL.

AC gebruikersklassen

Een andere manier om goede kwaliteit laminaat te herkennen is door te kijken naar de slijtvastigheid van de kunststoflaag. Deze wordt onderscheiden op basis van zogenoemde AC klassen. Klasse AC 1 klasse 21 is het minst slijtvast en is in principe ongeschikt voor gebruik. Deze klasse wordt eigenlijk alleen aangeraden bij leegstaande ruimtes. De hoogste klasse – AC 6 klasse 34 – kan in elke ruimte gebruikt worden. Wel blijft het zo dat bij teveel vochtigheid alle soorten laminaat gaan vervormen. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte kwaliteitsvloer van laminaat, dan is het zeker goed om te letten op de slijtvastigheid van het kunststof. Het is hiervoor belangrijk om te bepalen hoeveel je het laminaat gaat belasten en in welke ruimte het laminaat gelegd wordt.

Waar koop je een goede laminaatvloer?

Een laminaatvloer is zowel online als offline aan te schaffen. Het kan echter lastig zijn om een laminaatvloer van goede kwaliteit uit te zoeken op internet, omdat de kleur en kwaliteit in werkelijkheid tegenvalt. Zowel op internet als in de winkel kun je advies krijgen over de kwaliteit van laminaat, dus het is maar net waar je voorkeur ligt.

Bron: Homewishez