Inspiratie voor jouw woonkamer

Stel je wilt je huis volledig renoveren en alles opnieuw inrichten of je bent verhuisd en dient vanaf 0 te beginnen met het inrichten van je huis. Dan kan het best is zo zijn dat je in eerste instantie niet helemaal weet wat je wel en niet wil, welke kleuren je wil en wat je waarmee wil combineren binnen je woning. Dit komt veel voor bij mensen die om een of andere manier een kamer of woning opnieuw moeten inrichten. Daarom volgen er hieronder een aantal praktische tips voor het inrichten van je woning.

Zoek inspiratie in je eigen smaak en stijl


Ieder mens heeft zijn of haar eigen smaak en stijl. Wanneer je je woning gaat inrichten is het de bedoeling dat je je hier dagelijks gaat bevinden. Zorg daarom dat je je woning op een dusdanige manier inricht dat het ook bij jou past. Inspireer je zelf door bijvoorbeeld een rondje te lopen in een woonwinkel en om je heen te kijken naar wat je mooi vindt. Kijk hierbij naar van alles en nog wat. Van bankstellen tot aan tafels, stoelen en openbaarden. Wanneer je hier tussen iets vindt dat jou echt aanspreekt, probeer je dan in te beelden hoe dat gene in jouw nieuwe woning zal staan en of het ook daadwerkelijk iets is dat je in huis zou willen hebben. Bedenk jezelf bijvoorbeeld of het niet iets is dat je snel zat zou raken. Als het echt raak is en je gaat over tot aankoop, probeer dan de dingen die je in die ruimte neemt goed te combineren met hetgeen dat je zo mooi vond.

Combineer kleuren


De ene persoon houdt van erg kleurrijk en de ander houdt het liever zwart of wit. Vaak wordt wit als de moderne kleur ervaren. Ben jij een persoon die erg houdt van een moderne omgeving? Probeer dan vooral je spullen in het wit te houden. Wit kan uitstekend gecombineerd worden met diverse kleuren, dus als er dingen zijn die je niet in het wit wilt kun je hierbij makkelijk kijken welke kleur je dan wel wilt en welke kleur bij de meubels past. Kleuren zoals bruin, die een beetje houtachtig ogen, zijn kleuren die vaak een antieke uitstraling geven en dus niet al te modern lijken. Dit kan eventueel een bron van inspiratie zijn voor de mensen die houden van ouderwets. Verder kun je natuurlijk ook voor andere kleuren kiezen, bijvoorbeeld groen. Hierbij kun je dan bijvoorbeeld donkergroene banken nemen en lichtgroene stoelen in de woonkamer. Kijk ten alle tijden wat je eigen smaak is.

Bekijk complete kamers


Als je zelf echt niet weet waar je moet beginnen, wat je het best op welke manier kunt inrichten en welke meubels je mooi vindt kan het nog een optie zijn om in woonwinkels, maar ook in andere winkels en op het internet te kijken naar al bestaande kamers. Er worden vaak kamers volledig gemaakt en opgezet in winkels zodat de klant een volledig beeld kan hebben van een volledige kamer waarin de meubels en spullen goed met elkaar combineren. Hier kun je eventueel inspiratie uit halen. Wat je ook kunt doen is bepaalde dingen na doen uit de kamer die je als voorbeeld voor je hebt en dingen die je in het voorbeeld kamertje niet bevallen zelf op een andere manier uitvoeren. Je kunt in winkels ook advies vragen aan de medewerkers.