Een stijlvolle en praktische omheining met een staafmat hekwerk

Een staafmat hekwerk is een sterk en stijlvol hek dat ideaal is voor het afbakenen van je erf. Niet alleen houdt het ongewenste gasten en dieren buiten, maar het zorgt er ook voor dat jouw huisdieren en kinderen het erf niet kunnen verlaten. Een staafmat hekwerk is erg goed te betalen en met een beetje doe het zelf ervaring ook gemakkelijk zelf te plaatsen. Het is niet voor niets één van de meest geplaatste hekken in particuliere tuinen in Nederland.

Wat is een staafmat hekwerk?

Een staafmat hek is gemakkelijk te herkennen. Je hebt ze ongetwijfeld eerder gezien. Het bestaat uit palen waar tussen panelen worden bevestigd. Deze panelen bestaan uit een kader met daarbinnen de staafmat. Het lijkt op een gaashek, maar het gaas is sterk en beweegt niet. Het moet dus niet verward worden met standaard tuingaas. Bij je staafmat hekwerk kan altijd een poort worden geleverd, zodat je ook een in- en uitgang creëert. Omdat je door het hek heen kunt kijken biedt het kaal weinig privacy. Dat is gemakkelijk opgelost door planten tegen het hek op te laten opgroeien.

Zelf een staafmat hek installeren

Een groot voordeel van het staafmat hekwerk is dat je het zelf vrij gemakkelijk kunt plaatsen. De belangrijkste onderdelen zijn de palen en de panelen. De palen sla je in de grond en zet je vast met snelbeton. Je krijgt verscheidene bevestigingsmaterialen bij je hekwerk en die gebruik je om de panelen en eventueel de poort tussen de palen vast te zetten. De standaard maat voor de panelen is 2,5 meter, dus het installeren gaat snel. Voordat je het weet heb je zelf je erf omheind met een stijlvol en strak hekwerk wat sterk is, veel bescherming biedt en vele jaren zal blijven staan.

Punten om over na te denken bij staafmat hekken

Twijfel je nog en weet je niet zeker of een staafmat hekwerk voor jou de beste keuze is? Dan bieden de onderstaande lijstjes met voor- en nadelen meer inzicht.

●        Staafmat hekken zijn goed betaalbaar.

●        Je plaatst ze gemakkelijk zelf en een goede leverancier geeft daar duidelijke instructies voor.

●        Een staafmat hekwerk is erg sterk en een uitstekende keuze als je een omheining wilt plaatsen voor veiligheid.

●        Daarnaast is het ook een stijlvol hekwerk, met een modern en strak uiterlijk.

●        Je kunt staafmat hekken krijgen in verzinkte- of gecoate (groen, zwart, antraciet) panelen.

●        Een staafmat hekwerk alleen verbetert de privacy niet. Je kunt er gewoon door naar binnen en naar buiten kijken.

●        Niet iedereen is gecharmeerd van het uiterlijk. Vooral als je een hek zoekt dat sierlijker is of in de landelijke stijl, dan is het waarschijnlijk niet je eerste keuze.

Verschillende soorten hekwerk voor iedere tuin

Besluit je dat een staafmat hek toch niet de beste keuze is voor jou? Dan zijn er een groot aantal andere hekwerken om uit te kiezen. Sierhekken, schuttingen, gaashekken, natuurlijke afscheidingen, kunststof hekken, balustrades en zelfs betonnen hekken; aan opties geen gebrek. Vraag je specialist om hulp als je er niet uit komt, zodat jij een hek aanschaft dat aan al je eisen voldoet.