De woontrends van 2020

Elk jaar is het een komen en gaan van verschillende woontrends in huis. Soms kan het nog best lastig zijn om bij te houden wat dit jaar een trend is. Natuurlijk hoef je nooit de trends te volgen en kun je alles in je woning precies zo doen als jij wilt, maar wanneer je inspiratie nodig hebt of graag een trend volgt, is het natuurlijk hartstikke fijn dat deze makkelijk te vinden zijn. Laten we een kijkje nemen bij de woontrends van 2020.

1. Duurzaam en groen

Al een tijdje is dit een trend in huis, maar ook in 2020 zijn we deze nog steeds veel terug. Duurzaamheid. We bedoelen niet specifiek spaarlampen, maar juist ook de producten die je in huis neerzet zoals de meubels. Deze worden of op een duurzame en verantwoorde manier gemaakt, of zelfs tweedehands gekocht bij een kringloop of andere tweedehands winkel. De meubels die je in huis hebt komen bijvoorbeeld van een traceerbare verkoper waardoor je zeker weet dat het product op een verantwoordelijke wijze gemaakt is, maar ook goed voor het milieu is.

2. Natuurlijk

Niet alleen de spullen worden op een duurzame manier gemaakt, ze zijn ook nog eens van natuurlijk producten gemaakt. We zien in 2020 namelijk verschillende natuurlijke producten veel voorkomen. We hebben het dan dus over materialen die niet synthetisch zijn, maar bijvoorbeeld keramiek of producten gemaakt van hennep. Ook de kleuren die we in de woning tegenkomen zijn veelal natuurlijke kleuren die gebaseerd dus zijn op de natuur. Denk aan het blauw van het water, maar ook aan bruine en groene tinten die we vooral terugzien in bossen. Je hebt dus niet alleen duurzame producten in huis, maar ook nog eens producten die puur gemaakt worden van natuurlijke materialen.

3. Technologie in het interieur

Daarnaast zien we veel technologie terugkomen in het interieur van 2020. Alle apparaten worden natuurlijk steeds slimmer en makkelijker in gebruik. Eerder waren deze apparaten vaak in een bepaalde stijl te krijgen waardoor het niet matcht met de rest van het interieur, maar inmiddels is dat al niet meer het geval en kunnen de apparaten in allerlei verschillende stijlen gemaakt worden. We zien bijvoorbeeld lampen die automatisch uitgaan of waarbij gebruik gemaakt wordt van een app, maar ook draadloze apparaten waardoor het niet meer nodig is om kabels te hoeven verstoppen. Niet alleen heel handig, maar ook nog heel stijlvol dus.

4. Handige spullen in een kleine ruimte

Wat we ook veel meer zien zijn meubels die op verschillende multifunctionele manieren te gebruiken zijn. Een tafel die uitgeschoven kan worden van 4-persoons naar 6-persoons of een bureau die we tegen de muur aan kunnen klappen. Er is steeds minder ruimte in steden omdat mensen steeds meer de stad opzoeken en dan kan het best zijn dat je een kleine woning hebt, maar dat hoeft dus niet te betekenen dat je niet voldoende ruimte hebt wanneer je kiest voor multifunctionele meubels.

5. Jouw eigen stijl

Welke meubels en stijlen er dan ook maar in de mode mogen zijn, in 2020 zien we vooral identiteit terugkomen. Mensen die gaan voor wat zij leuk vinden in een interieur en zich niet aanpassen aan wat een ander mooi vindt. Hierdoor krijg je een hele eigenzinnige stijl die je niet terugziet bij anderen. Plaats dus vooral meubels en kleuren bij elkaar die jij mooi vindt want het hoeft in 2020 allemaal niet meer zo goed met elkaar gematcht te worden zoals dat eerder wel altijd het geval was. Zoek dus vooral naar een eigen identiteit in jouw interieur.