De leukste woontrends voor in huis

Afgelopen jaar hebben we erg uiteenlopende trends gezien op het gebied van woninginrichting. Zo was de luxe uitstraling van velvet helemaal hip & happening, maar tropische sferen waren ook vaak terug te zien. Een wereld aan verschillende stijlen dus! Ben jij benieuwd naar de woontrends van dit jaar? Je leest het in dit artikel!

Warm en natuurlijk

In de woontrend ‘Natuurlijk & warm’ wordt veel gebruik gemaakt van warme kleuren, zoals donkerrood, roest, roze, beige en bruin. De trend is puur, warm en natuurlijk. Ook worden in deze woontrend veel natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout, riet en rotan. Je kan dit ook goed combineren met leren meubels, zoals een leren eetkamerstoel of een leren bank. Dit geeft het nog net wat extra stoers tegenover de warme tinten.

Functioneel

Steeds meer mensen willen verhuizen richting de grote steden om dichterbij de stad te wonen. In het stadscentrum zijn de huizen vaak kleiner, dus moet er gekozen worden voor een compacte indeling. Zo kun je om ruimte te besparen gaan voor een inklapbaar bureau of tafel. Ook zou je kunnen kiezen voor een bed met opbergruimte. Op deze manier kun je veel spullen opbergen zonder extra ruimte in te nemen. Nog een andere manier om ruimte te besparen is door de hoogte in te gaan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van wandplanken. Hierdoor neem je geen vloerruimte in en heb je meer ruimte. Kies voor producten die compact en multifunctioneel zijn om zoveel mogelijk uit je ruimte te halen! Vaak wordt er met deze trend veel gebruik gemaakt van witte accenten en witte muren. Zo lijkt de ruimte toch groot ondanks dat je minder ruimte hebt.

Chic

Bij deze interieurstijl heb je altijd het gevoel alsof je in een luxe hotel verblijft en wie wil dat nou niet? Een elegant effect is op verschillende manieren in je interieur te creëren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een visgraatvloer in je huis te leggen. Door te kiezen voor een vloer met een visgraatdessin wordt je vloer dé eyecatcher van je huis. Een visgraatvloer past in vrijwel elk interieur en geeft een mooi, bijzonder en chique effect.