3 tips voor het inrichten van een mooie tuin

Een eigen tuin is natuurlijk een geweldige luxe. Heerlijk om gedurende de lente- en zomermaanden in te vertoeven en in de herfst te genieten van de veranderingen in de natuur. De tuin is het hele jaar door een fijn plekje om te verblijven. Zeker wanneer je ook nog eens huisdieren of kinderen hebt. Toch is het inrichten van een tuin lastiger dan het lijkt. Er zijn namelijk enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden.

Hierbij speelt het onderhoud vaak een belangrijke rol. Want hoe richt je een tuin effectief in als je weinig tijd hebt om deze te onderhouden? En waar moet je aan denken als je meer sfeer in de tuin wilt halen, maar geen standaard meubels en accessores wilt gebruiken? In dit artikel geven we 3 tips voor het inrichten van een mooie tuin die helemaal aan jouw wensen voldoet.

1.      Zet je wensen op een rijtje


Allereerst is het belangrijk om al jouw wensen (en eventueel die van de rest van het gezin) op een rijtje te zetten. Wat vind je precies belangrijk in de tuin? Ben je dol op bijzondere accessoires? En wil je dolgraag een grote melkbus en melkbus deksel kopen ter decoratie? Gewoon doen! Het is belangrijk dat de tuin aan jouw eisen voldoet. Denk niet aan de meningen van anderen, maar richt hem in zoals jij dat graag zou zien.

Stel jezelf tevens de vraag of je de tuin regelmatig kunt onderhouden of dat deze onderhoudsarm moet zijn. Natuurlijk is het prachtig om allemaal mooie bloemen en planten in de tuin te plaatsen, maar wanneer je van jezelf weet dat je hier geen tijd voor hebt dan kan je dit beter laten. Het zou toch zonde zijn als de tuin straks helemaal overwoekerd raakt.

Heb je al jouw wensen op een rijtje gezet? Ga dan nog eventueel in gesprek met een hovenier. Deze kan samen met jou bepalen hoe deze droomtuin verwezenlijkt kan worden. Hoe de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk kan worden en het is zelfs mogelijk om hem op structurele basis in te schakelen en de tuin te onderhouden. Een melkbus deksel online kopen kan je zelf. Maar schroom je zeker niet om tijdig om hulp te vragen bij wat complexere tuinonderdelen!

2.      Kies kwalitatieve tuinmeubels uit


Ook is het belangrijk om alvast naar kwalitatieve tuinmeubels op zoek te gaan. Gelukkig zijn deze tegenwoordig eenvoudig te vinden. Zowel in tuincentra als online. Hou er wel rekening mee of je de meubels het hele jaar door buiten laat staan of in de wintermaanden binnen opbergt. Sommige materialen zijn minder bestand tegen vrieskou, waardoor ze na één jaar alweer weggegooid kunnen worden. Kies daarom de tuinmeubels met zorg uit, zodat je straks niet voor ongewenste financiële verrassingen komt te staan.

3.      Bestrijd ongedierte

Ongedierte bestrijden is nog een belangrijk onderdeel om het wooncomfort in de tuin te verhogen. Want hoe kun je genieten van jouw mooie tuintje als je continu door muizen of misschien zelfs wel mollen belaagd wordt. Mollen bestrijden is iets waar bijna iedere tuinliefhebber stress van krijgt. Deze kleine en vrij onschuldige beestjes zien er misschien schattig uit, maar ze kunnen een enorme ravage veroorzaken. Het is zelfs met regelmaat gebeurd dat deze kleine molletjes elektriciteitskabels beschadigen en de grond laten verzaken. Ontdek je een mol in de tuin? Dan is het zaak om deze zo spoedig mogelijk uit de tuin te verjagen. Een mol vangen met een klem is één van de meest toegepaste methodes. Hoewel een mollenklem niet zo diervriendelijk is, is het wel verreweg de meest effectieve methode. Zo weet je zeker dat het beestje geen schade meer kan aanrichten.