3 redenen om meer kunst in huis te halen

Kunst in huis enkel weggelegd voor ware kunstkenners? Welnee! Ook als je geen verstand hebt van kunst en nog geen Picasso van een Van Gogh kunt onderscheiden is het mogelijk om kunst in huis te halen. Bovendien hoef je geen kunstkenner te zijn om hiervan te kunnen genieten. Twijfel jij al tijden om een keer voor echte kunst te gaan kijken? En dan niet de schilderijen en beelden die je in iedere confectiewinkel kunt krijgen, maar het échte werk van een kunstenaar die iedere keer weer unieke pronkstukken produceert? Een goed idee! In dit artikel geven we 3 redenen om zeker meer kunst in huis te halen.

1.      Voor iedereen

Kunst is voor werkelijk iedereen geschikt. Zelfs als het gaat om kerstpakket ideeën of bronzen beelden huwelijk cadeau is kunst geschikt. Vrijwel iedereen kan genieten van een mooi decoratiestuk aan de muur, in het midden van de kamer of zelfs in de tuin. Daardoor is het aanbod van kunst ook enorm groot. Loop maar eens een willekeurig museum binnen. Je zal zien dat er enorm veel verschillen op het gebied van kunst zijn. Veel verschillende meningen, belevingen, enzovoorts. Dat maakt kunst dan ook juist zo leuk. Werkelijk alles kan kunst zijn. Zolang het uniek is, je het zelf mooi vindt en het anderen aan het denken zet. Ook het knutselwerkje van je kind kan als ‘kunst’ beschouwd worden. Het is maar net hoe je het ziet.

2.      Betaalbaar


Veel mensen geloven ten onrechte dat echte kunst onbetaalbaar is. De werkelijkheid is echter heel anders. Kunst is in alle soorten en maten verkrijgbaar. En dus ook in heel veel verschillende prijsklassen. Je kunt het daardoor ook zo duur maken als je zelf wilt. Vergelijk dus gerust het aanbod wat je online kunt vinden of bezoek kunstgalerijen om een idee te krijgen van de ‘standaard prijzen’ voor het kunstwerk wat je zoekt.

Ben je op zoek naar een groot kunstwerk en wil je niet teveel uitgeven? Kies dan bij voorkeur voor opkomend talent. Omdat deze kunstenaars nog niet zoveel publiciteit hebben vergaard, is de kans groot dat ze hun pronkstukken voor lagere prijzen verkopen. Het is niet alleen een stuk voordeliger om met deze talenten in zee te gaan, maar het is ook nog eens heel leuk om nieuwe kunstenaars te leren kennen.

3.      Naar kunst kijken maakt gelukkig


Uit onderzoek is gebleken dat naar kunst kijken echt gelukkig maakt. Door veel naar kunst te kijken zal de bloeddruk dalen en de spanning afnemen. Beschouw het als een natuurlijk antidepressivum. Dat is dan ook de reden waarom de meeste mensen het heel prettig vinden om een museum te bezoeken. Het doorgronden van kunstwerken, genieten van de kleuren en het gebruik van verschillende materialen, de expressie van gevoel… het maakt gelukkig. Natuurlijk is het niet mogelijk om iedere dag naar het museum te gaan, maar kunst in huis plaatsen kan uiteraard wel. Dit kan zowel een mooi schilderij of beeld in huis zijn of tuinbeelden om je tuin mee te verrijken. Denk outside the box en laat je creativiteit de vrije loop!